Belediye Sitesi
  • Sizin için çalışıyoruz.
  • Haber Başlık : Belediye Başkanımız korona virüs nedeniyle halka mesaj yayımladı.
  • Haber Konu : Belediye Başkanımız korona virüs nedeniyle halka mesaj yayımladı.
  • Haber Tarih : 28.03.2020
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Belediye Başkanımız korona virüs nedeniyle halka mesaj yayımladı.
Belediye Başkanımız, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkede yayılmaması için vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkati çekti.
Toplum sağlığını korumak için kuralların önemine değinen Sn.Başkan İnsan her şeyden değerlidir. İnsanımız için, sağlığımız için ve geleceğimiz için herkesin kurallara uyması lazım. Eğer kurallara uyulursa Türkiye bu felaketi, bu sıkıntıyı hızlı bir şekilde atlatacak ve hayatımız hızlı bir şekilde normale dönecektir. Bir yandan da dünya ciddi bir ekonomik kaosa doğru gidiyor. Bunu önlemek, vatandaşlarımızın; bilim insanlarının, Sağlık Bakanlığımızın ve devletin bütün kurumlarının koyduğu kurallara uymasıyla mümkün olacaktır. ifadelerini kullandı.
Belediye olarak gerekli tedbirleri ve önlemleri aldık.
Vatandaşların salgın nedeniyle korku ve paniğe kapılmamalarını isteyen Belediye Başkanı şunları kaydetti,
Koronavirüs tüm dünyayı tehdit ediyor. Şu anda dünya panik ve korku içerisinde. Belediye olarak gerekli tedbirleri ve önlemleri aldık. Rutin olarak hızlı bir şekilde dezenfekte ettik, dezenfekte etmeye de devam ediyoruz. Okul, cami, ibadethane başta olmak üzere belediyemize ait bütün tesislerimizde önlemlerimizi aldık. Bir taraftan da vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor, onların yardımına koşuyoruz,dedi.

Korona Virüsünden Korunmak için;
- Sosyal Mesafenin korunması,
- Kalabalıklardan uzak durulması,
- Kimseyle tokaşılmaması, el sıkılmaması,
- Sürekli sabun ile ellerin dezenfekte dilmesi,
- Ilık suyun sıklıkla tüketilmesi,
- Havlu yerine tek kullanımlık kağıt havlu tercih edilmesi,
- Ellerinizde eldiven, yüzünüzde maske veya atkı ile ağız kısmının örtülmesi,
- Alış-Verişe en sakin vakitler tercih edilmeli,
- Yeşillik ve bol miktarda sebze tüketimi gibi alacağınız tedbirler sağlığınız için önemlidir.
- Mümkün mertebe evden çıkmamaya özen gösterilmeli.
- Yasa gereği 65 Yaş ve Üstü Baştalarımız Evde Kalarak Sevdiklerimiz ile kaliteli vakit geçirelim.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf